Emlékeztető tábla készítése az előszobába
  • 1 óra
  • könnyű

Emlékeztető tábla készítése az előszobába

Anyagok

  • 2 fatábla
  • Kampók
  • Táblafesték
  • Zsinór
  • Fa csipesz

Lépésről lépésre

Lépés 1

Csiszoljuk le a két fatábla éleit: az egyik 23×23 cm, a másik pedig 30×45 cm. A két tábla közül a kisebb tábla felületét is alaposan csiszolja le. Ezt követően csiszolja le egy 4×45 cm-es léc éleit is.

Lépés 2

A Montack Erős Tapadás Azonnal ragasztóval ragassza a lécet a 30×45 cm-es fatáblához.

Lépés 3

Ügyeljen arra, hogy derékszöget alkosson. Ha az egyik részt a másikra nyomva a ragasztó túlcsordul, nedves ronggyal távolítsa el, mielőtt megszárad. Mindenesetre ne ijedjen meg, a ragasztó faszínű, ezért biztos, hogy nem fog elütni.

Lépés 4

A lécet ragasztószalaggal rögzítse, hogy várakozás nélkül folytathassa a munkát. Jelölje ki ceruzával azokat a pontokat, ahová a fém kampókat szeretné rögzíteni.

Lépés 5

A Montack Erős Tapadás Azonnal ragasztóval ragassza fel ezeket.

Lépés 6

A Fehér Ragasztóval ragasszon egy ruhacsipeszt a falapnak arra asz oldalára, ahová nem fogja a táblát helyezni. Hivatkozásul használja a táblaként szolgáló lapot.

Lépés 7

Vegye figyelembe, hogy ha alacsonyra ragasztja a csipeszt, akkor az erre rögzítendő papírok is alacsonyan lesznek. A ragasztó nedves ronggyal eltávolítható, ezért ha hibát követ el, van lehetősége korrigálni.

Lépés 8

Krétafestékkel fesse be a 23×23 cm-es lapot. Érdemes a lapot egy pohárra fektetni, mert így az éleit is be tudjuk festeni.

Lépés 9

Miután a festék megszáradt, vigye fel a Montack Erős Tapadás Azonnal ragasztót több csíkban a tábla hátoldalára, majd helyezze a nagy falapra, és finom vízszintes mozdulatokkal oszlassa el egyenletesen a terméket. Ha a ragasztó túlcsordul, nedves ronggyal távolítsa el.

Lépés 10

A táblát ragasztószalaggal rögzítse, hogy folytatni tudja a munkát a falap hátoldalán.

Lépés 11

A falap hátoldalán jelöljön ki a falap végeitől egyforma távolságra lévő két pontot, a falap széléhez viszonyítva azonos magasságban. Ezek kijelölése után a fényképen látható módon ragaszon fel két, korábban zsinórral összekötött kampót.

Lépés 12

Ehhez a munkához a Triaction a tökéletes ragasztó.

Lépés 13

Mivel a kampók fémből vannak, a felületük nem porózus, és enyhén elmozdulhatnak, ezért felragasztás után ragasztószalaggal rögzítse ezeket, amíg teljesen meg nem száradnak (24 óra).

Lépés 14

Máris kész van a dekoratív és rendkívül hasznos emlékeztető tábla a fürdőszobába.

Lépés 15

Mostantól a kulcsok, az üzenetek és az apró tárgyak rendben és elérhető helyen lesznek a szép előszobádban. Ön is bele mer vágni ezután a bemutató után?