Kérdezze a szakértőt

Itt találja a leggyakrabban felmerülő kérdéseket. Amennyiben az Önt érdeklő információ nincs ezek között, az alábbi mezők kitöltésével tegye fel kérdését szakértőnknek!

Hogyan távolítsam el a Superunick okozta foltokat?
Mártsa a ruhát meleg szappanos vízbe.
A motorcsónakom trimmelő rendszeréből olaj szivárog a korrózió következtében. Azt szeretném tudni, hogy van-e valamilyen gittjük vagy tömítőanyaguk az érintett rész lezárására.
Az Ön által említett munka elvégzéséhez a hatékony Ceys Total Tech tömítőragasztónkat ajánljuk. A Total Tech a modern MS technológián alapul, amelyre az efféle anyagokhoz való kiváló tapadás és a rendkívüli rugalmasság jellemző. Emellett a Total Tech a tengervízzel szemben is különösen ellenálló. Az alkalmazás előtt célszerű az anyagon található minden rozsdafoltot eltávolítani. Ily módon a Total Tech jobban fog ragadni a kezelendő felülethez.
Metakrilát akváriumot szeretnék készíteni, amelyben víz és halak lesznek. Melyik terméket ajánlják?
Ha metakrilátra jól tapadó tömítőragasztót szeretne, akkor azt javasoljuk, hogy próbálja ki a Ceys Total Tech tömítőragasztónkat. A Total Tech egy hatékony tömítőragasztó, amely kiválóan tapad az Ön által említett anyagra, és ütés-, rezgés- és vízálló, valamint a hőmérséklet változásait jól bíró kötéseket biztosít. A Total Tech többféle színben kapható. Ehhez az alkalmazáshoz azonban nem javasoljuk a Total Tech átlátszó változatát, mert ez a vízben található nitrifikáló baktériumokkal szemben hatékony adalékanyagot tartalmaz, amely ártalmas a vízi élővilágra.
Ékszerkészítő vállalkozásom van, és a Tri’Action-nal gyöngyházat szeretnék ezüstözött fémdarabokra ragasztani, de az ezüst kényes és könnyen oxidálódik. Meg tudná mondani, hogy ez a ragasztó megtámadja-e?
A Tri’Action tömítőragasztót gyakran használják ékszerkészítéshez. A Tri’Action nem támadja meg az ezüstöt, mivel az általános hit ellenére az ezüst jellegzetes befeketedését nem az oxidáció, hanem a levegő kéntartalmának hatására megjelenő ezüst-szulfid megjelenése okozza.
Használhatom a JAVÍTÓLAKKOT a mosogatógép egy enyhén rozsdás kosarának megjavításához? A termék címkéje azt mutatja, hogy a termék 100 ºC-os hőmérsékleten és tisztítószerekkel szemben ellenálló, de nem tudom, hogy az efféle alkalmazáshoz ajánlott-e.
Az Ön által említett javításhoz előzetesen távolítsa el (alapos csiszolással) a mosogatógép fém kosarain kialakult oxidréteget. Az oxidréteg eltávolítása után alkalmazza a Javítólakkot . A Javítólakk egy kiváló minőségű, meleg vízzel szemben ellenálló zománc, amely jól bírja a mosogatógépben fennálló feltételeket. Figyelmeztetjük, hogy a termék nem rendelkezik olyan tanúsítvánnyal, amely jogilag is alkalmassá tenné az élelmiszercélú felhasználásra.
A fém kádamról lepattogzott a festék, és félek, hogy tönkremegy, mert már elkezdett rozsdásodni. Milyen terméket használhatok?
A Ceys 2 terméke is hasznos lehet az efféle javítási munkákhoz. Az apró karcolások vagy lepattogzások javításához próbálja ki Javítólakkunkat. A Ceys Javítólakk egy kiváló minőségű, meleg vízzel szemben ellenálló zománc, amely kiválóan alkalmas apró karcolások, ütésnyomok és lepattogzások javítására mosdókagylók és elektromos háztartási készülékek porcelán, kerámia vagy fajansz felületén. A Javítólakk fehér és pergamon színváltozatban kapható. Ha azonban mélyebb repedést kell kitöltenie, használjon epoxi ragasztót, például az Araldit Standard ragasztót. Az Araldit Standart egy 2 komponensű epoxi gyanta, amely kiválóan megtapad az ilyen felületeken, és emellett kitöltő képességgel is rendelkezik. Az Araldit Standard különösen ellenálló többek között az ütésekkel, rezgéssel, magas páratartalommal szemben.
Összeragadtak az ujjaim a Superunick használata közben. Mit tehetek?
Vattával vigyen fel acetont az érintett területre. Szétválasztás után meleg szappanos vízzel alaposan mossa le.
Műanyagot és szövetet szeretnék összeragasztani. Tudnának tanácsot adni egy termékkel kapcsolatban?
Szeretnénk figyelmeztetni, hogy nem ismerjük a ragasztandó műanyag típusát. Ez lehet akár olyan nehezen tapadó polimer is, mint a polietilén (PE) vagy a polipropilén (PP). Ellenkező esetben próbálja ki kiváló Tri’Action tömítőragasztónkat. A Tri'Action a modern MS hibrid polimer technológián alapuló tömítőragasztó, amely rugalmas, a víz erejével szemben ellenálló, valamint ütés- és rezgésálló kötést biztosít. Az alkalmazás során célszerű kis mennyiségű ragasztót felvinni, hogy a ragasztó ne csepegjen le. A ragasztó megkötése után ajánlott még egy rétegben felvinni. A Tri’Action maximális szilárdsága a felvitel után 24h elteltével biztosított. Ajánlott továbbá a szövet ellenállását a Tri’Action hatásával szemben tesztelni. Sokféle szövet létezik, és egyes szöveteken a Tri'Action foltot hagyhat.
Melyik termék a legalkalmasabb Metakrilát ragasztásához vagy hegesztéséhez? Az is fontos, hogy bizonyos fokig nyomásálló legyen.
Metakrilát ragasztásához a kiváló CEYS Total Tech tömítőragasztónkat ajánljuk. A Total Tech olyan alacsony tapadóképességű polimerekhez is tapad, mint a metakrilát. Emellett a Total Tech tömítőragasztó a rendkívüli rugalmasságának (akár 420%-os nyúlás) köszönhetően képes alkalmazkodni a tömítendő anyagok esetleges elmozdulásaihoz is. Felhívjuk figyelmét, hogy a Total Techa felvitel után 24 órával éri el a maximális szilárdságot.
Az autóm műszerfala levált, egy gyors, erős és rendkívül tartós ragasztóra lenne szükségem.
Ehhez az alkalmazáshoz azt javasoljuk, hogy próbálja ki kiváló Tri'Action tömítőragasztónkat.  A Tri'Action a modern MS hibrid polimer technológián alapul, és kiválóan tapad az ilyen anyagokra. Ugyanakkor a Tri’Action rugalmas, valamint ütés- és rezgésálló kötéseket biztosít. Vegye figyelembe, hogy ez a ragasztó a felvitel után 24 órával éri el a maximális szilárdságot. Célszerű a kötést egy kiegészítő rögzítőelemmel (ragasztószalaggal) is biztosítani a ragasztó megkeményedésének első óráiban. Minél nagyobb a ragasztó és a javítandó anyag közötti érintkezési felület, annál nagyobb az ellenállás.
Lakkozott acéllemezből készült tetőt szeretnék vegyes cseréppel lefedni. Van erre alkalmas termékük?
Ebben az esetben a Total Tech  tömítőragasztót javasoljuk bármelyik színben, az átlátszó kivételével. A Total Tech bármilyen anyaghoz kiválóan tapad, beleértve a korlátozott tapadású anyagokat is. Emellett a Total Tech a legzordabb időjárási jelenségeknek is fokozottan ellenáll: hőmérséklet-változások, víz, fagy, UV sugarak stb.
Melyik CEYS termék a legalkalmasabb egy lakókocsi külső tömítéseinek biztosítására?
A lakókocsik ablakai általában metakrilátból készültek. Ezért a lakókocsi metakrilát ablakának megjavításához a fekete színű kiváló CEYS Total Tech tömítőragasztónkat ajánljuk. A Total Tech egy hatékony tömítőragasztó, amelyre a metakrilátokhoz való kiváló tapadóképesség és a rendkívüli rugalmasság (akár 420%-os nyúlás) jellemző. A Total Tech a legszélsőségesebb körülményeknek is ellenáll: ütések, rezgés, hőmérséklet-változások, magas páratartalom, UV sugarak stb. A felvitel előtt célszerű a régi tömítőanyag maradványait egy spatulával eltávolítani. Ezáltal javítható a tömítés minősége, mivel a legtöbb tömítőanyag megkeményedés után nem tapad.